Jak vybrat vanu?

Vážený zákazníku, vážená zákaznice, pokud jsi se na své procházce našimi stránkami dostal/a až sem, jsou zřejmé dvě věci: 1. máš opravdový zájem o koupi vany, 2. k výběru konkrétního produktu přistupuješ zodpovědně. Je nám proto ctí, že ti můžeme formou fiktivního rozhovoru poradit a podělit se o své zkušenosti. Ve vaně se nejen myjeme. Ve vaně také relaxujeme, trávíme romantické chvíle ve dvou, vany jsou místem, kde dovádějí naše děti, do van se uchylujeme před stresem. Vana má v koupelně dominantní místo, měla by nám přinášet radost a funkčnost, vana je dlouhodobá investice, proto není třeba s jejím výběrem spěchat. V naší nabídce najdeš řadu typů a modelů, které uspokojí nejrůznější přání a potřeby zákazníků. Která z nich je tedy nejlepší? No přece ta, která ti nejvíce vyhovuje a se ti nejvíce líbí. Ale jak ji najít? Společně to zvládneme, čti dále...

Jak vybrat vanu kritéria výběru očima zákazníka

Na začátku je zpravidla krásná představa, sen, tak to má být. Zařizuješ si domov, zásadní místo pro spokojený život, které by mělo být dokonale funkční, pohodlné a krásné. Jsme tu od toho, abychom ti pomohli sladit tvoje přání s možnostmi a potřebami. Pojďme si projít hlavní kritéria:

Prostorové možnosti

Je důležité mít ucelený design koupelny, jejíž součástí bude i vana. Každý centimetr může být rozhodující, proto měř přesně a stejně precizně vybírej velikost vany podle velikosti a tvaru tvého prostoru.

Tvar vany

Pokud máš dostatek místa, neváhej nad velkou volně stojící vanou. Máš místa málo? Máme rohové vany, obdélníkové vany nebo dokonce asymetrické vany. Větší, menší, dokážeme se s nima vtěsnat i do nejmenších koupelen. Pokud toužíš po vaně, ale hodil by se taky sprchový kout a místa nemáš na rozdávání, stačí vanu opatřit vhodnou zástěnou a budeš mít výhody obojího.

Estetické hledisko

Je celé tvoje obydlí navrženo v noblesním stylu? Pak do něj musí zapadat i vana, proto si vyber některý z velkolepějších modelů. Nepotrpíš si na estetiku? Máme také jednoduché, skromnější modely.

Finanční možnosti

Omezený rozpočet? Náš návrh: menší, levnější vana, menší spotřeba vody. Ale máme radu – podívej se i na dražší nabídky. Někdy stačí doložit jen trochu peněz a můžeš mít výrobek vyšší třídy, který ti bude vyhovovat mnohem více. Vana musí začít fungovat prvá, luxusní obklady nebo parádní obývák si pořídíš o něco později, než finance doplníš.

Potřeby členů domácnosti

Kolik vás je? Jsou v rodině děti, nebo jsou plánované? Máte také starší osobu? Jak velký je největší člen domácnosti? Jak často se bude vana používat? Výběr vany rozhodně musíš přizpůsobit těmto kritériím. Mysli také výhledově, struktura členů domácnosti se může v průběhu času měnit. Počítej raději s velkorysejší vanou. Je to jednodušší, než později pracně a nákladně vanu vyměňovat. Nejde totiž jen o samotnou vanu, ale také o zásah do instalatérských a stavebních prvků, věnuj proto výběru vany náležitou pozornost.

Hlavní tipy v naší nabídce

Ať už máš prostoru dostatek, nebo ne, větší, nebo menší rozpočet, vždy se vyplatí podívat se na naši nabídku podrobně a inspirovat se. Připomínáme i další kritéria výběru, např. typ materiálu, způsob instalace, doplňkové funkce. Zde je několik tipů:

Akrylátové vany

Jeden z nejžádanějších materiálů. Má řadu výhod – spoustu tvarových možností, schopnost přizpůsobit se jakémukoli stylu koupelny, je lehký, snadno se s ním manipuluje, má antibakteriální vlastnosti, je příjemný na dotek, dobře udržuje teplo a snadno se čistí. Velkou pozornost je třeba věnovat montáži, zejména důkladnému upevnění akrylátové vany. Při čištění se vyvaruj příliš agresivní chemie a drsných abrazivních prostředků.

Smaltované vany

Jsou vyrobeny z ocelového plechu a pokryty smaltem, který je vypalován, aby povrch vany získal vlastnosti podobné keramice. Smalt je velmi tvrdý, odolný vůči mechanickému poškození, lze jej čistit téměř čímkoli a vana je velmi trvanlivá. Je těžší, na dotek působí chladněji a voda v ní rychleji ztrácí teplo, čemu lze pomoci jejím obložením a obezděním.

Litinové vany

Vyrábějí se odléváním a mají vyšší obsah uhlíku než běžná ocel. Jsou extrémně těžké, prakticky nezničitelné. Vana se zahřívá pomaleji, ale teplo dlouho udržuje. Jestli ji jednou vyradíš, zaručeně se vyplatí zpeněžit ji v rámci recyklace. Jde o velice žádaný materiál.

Volně stojící vany

Volně stojící vana je ústředním bodem, důležitým designovým prvkem, určena pro velké koupelny ale taky pro originální obytné prostory. Umožňuje romantické večery ve dvou.

Vany pro instalaci ke stěně

Šetří místo, jsou menší, s menší spotřebou vody. Nejčastěji jsou k dispozici ve velikosti 70 x 150 cm.

Rohové vany

Rohové vany se rovněž instalují ke stěně. Vyžadují koupelnu alespoň střední velikosti. Umožňují koupání ve dvojici a bývají vybaveny praktickými sedacími částmi. Mají široké okraje, které umožňují pohodlné ukládání věcí. Nepravidelným tvarům koupelny svědčí rohové asymetrické vany.

Vany se zástěnami

Pro menší děti je koupání ve vaně vítaným dobrodružstvím..., které však téměř vždy končí vytopením koupelny. Máme řešení, vanu se zástěnou. I tobě poskytne možnost rychlého osvěžení ve sprše bez pocákání podlahy. Jde o praktické řešení pro vanu i sprchu v jednom. Máme širokou nabídku zástěn (posuvné, otevírací, plexisklo, tvrzené sklo, čiré, matné, různé velikosti), díky které si můžeš vybrat správní zástěnu pro jakoukoli vanu.

Hydromasážní vany

Možnost mít některé z výhod lázní přímo doma, poskytují hydromasážní vany. Minimalizují stres a svalové napětí. Vibrující proudy vody a vzduchové bubliny mají terapeutické účinky, což ocení zejména starší členové domácnosti, ale zaručeně potěší i děti. Četné možnosti nastavení masážních proudů umožňují každému uživateli vytvořit si vlastní hydromasážní kompozici.

Jak vybrat vanu - závěr tematické vanové procházky

Rozhodnutí vybrat vanu z naší nabídky je správné i proto, že si můžeš být jist, jistá, že spolu s vanou ti poskytneme všechny prvky potřebné pro její instalaci a každodenní používání. Kromě toho na našich webových stránkách najdeš rozsáhlou nabídku dalšího příslušenství a doplňků. Stačí si ujasnit své potřeby a prostorové možnosti a o zbytek se postará Mexen!

Komentáře

V tuto chvíli bez připomínek